Overslaan en naar de inhoud gaan

Apart IT-keurmerk voor auto's

De oproep voor een cyber-waardering werd gedaan door Nick Percoco en Josh Corman, beiden lid van beveiligingsgroep I Am The Cavalry. Zij storen zich aan het feit dat auto's wel worden beoordeeld op veiligheid in de echte wereld (hoeveel airbags, waar zitten de kreukelzones, hoe goed zijn de remmen) maar dat er nooit wordt gekeken naar de veiligheid in cyberspace.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Steeds meer verbindingen

Auto's worden volgestopt met elektronica, bedoeld om het rijden eenvoudiger en aangenamer te maken. "Maar daarmee maak je van de auto wel een prooi voor hackers. Zij zullen via de verbindingen proberen om in te breken in de boordcomputer", aldus de activisten. Laatst hebben hackers al bewezen dat dit geen sprookje is, door de controle over de deuren van een rijdende Tesla geheel over te nemen.

Controle op 5 punten

De activisten van I Am The Cavalry stellen een checklist voor met 5 punten, die aangeven hoe een auto zich gedraagt in cyberspace. Het document draagt de naam The Five Star Automotive Cyber Safety Program en het gaat specifiek over de software en de manieren waarop die van regelmatige updates kan worden voorzien. Op basis van de puntenlijst kunnen ook samenwerkingen tussen automakers en toeleveranciers worden verbeterd. De punten in kwestie zijn:

  1. Safety by Design - zorg ervoor dat alle systemen in geval van een storing of inbraak in een veilige stand schieten
  2. Samenwerking met derden - voldoen de systemen die een fabrikant koopt aan zijn eigen normen?
  3. Bewaren van bewijs - in hoeverre is een auto in staat om een hackersaanval op te merken en het verloop daarvan op te slaan?
  4. Veiligheidsupdates - Hoe vaak wordt een update op de software verstrekt en hoe wordt gecontroleerd of die update daadwerkelijk wordt aangebracht?
  5. Isolatie en segmentatie - Als een onderdeel van de auto wordt gehackt, hoe blijft dat dan beperkt tot het gehackte onderdeel? Hoe goed zijn de andere delen van de auto geïsoleerd van de infectieplaats?


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in