Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTKeurmerk wapen tegen banken

Met behulp van het keurmerk kunnen consumenten zich verweren, wanneer hun bank weigert de schade te vergoeden, omdat de klant voor het telebankieren een onveilige computer zou hebben gebruikt. Keurmeesters die zijn opgeleid door brancheorganisatie ICTWaarborg keuren de apparatuur, waardoor slachtoffers van fraude bij internetbankieren kunnen aantonen dat zij op dat gebied niet nalatig zijn geweest.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De omgekeerde wereld

“Banken proberen op dit moment onder een schadevergoeding uit te komen, door de schuldvraag bij het slachtoffer neer te leggen. Dat is de omgekeerde wereld. Consumenten moeten zich hiertegen kunnen weren. Daarom is het ICTKeurmerk ontstaan”, zegt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg.

Door middel van een checksysteem en een keuringsrapport wordt apparatuur van consumenten gecontroleerd en waar nodig geüpdatet. Na afloop van de keuring krijgen consumenten het keuringsrapport, een certificaat en het boekje 'Thuis veilig internetten'. Hierin staan bruikbare tips en checklisten zodat consumenten veilig gebruik kunnen blijven maken van hun apparatuur.

Maximaal haalbare

Het keurmerk toont aan dat consumenten de inspanning geleverd hebben om hun apparatuur op de maximaal haalbare manier te beveiligen. De adviesprijs voor het certificaat bedraagt 89 euro, bij een gemiddeld huishouden van vier gezinsleden met zes apparaten.

Afgelopen woensdag reikte Vale in Houten de eerste certificaten uit aan honderd ICT-specialisten die met succes de opleiding tot Keurmeester van het ICTKeurmerk hebben gevolgd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in