Overslaan en naar de inhoud gaan

Software defined infrastructuur cruciaal voor bedrijven

De 'connected enterprise', een organisatie die altijd verbonden is met klanten, partners en (externe) medewerkers, is in opkomst. CIO's en IT-managers zijn ervan doordrongen dat oplossingen en uitdagingen als videoconferencing, unified communications, ‘bring your own device’ en het remote kunnen gebruiken van applicaties vragen om een geïntegreerde connectiviteitsstrategie, waar ook de cloud, het datacenter en de netwerkinfrastructuur deel van uitmaken.
Datacenter Work
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

In een rondvraag van Telindus en EMC onder 115 Nederlandse IT-beslissers, geeft 40 procent aan het (helemaal) eens te zijn met de stelling dat een toenemende rol van automatisering in de infrastructuur cruciaal is voor winstgroei van de onderneming. 32 Procent zegt het niet te weten en 28 procent is het (helemaal) oneens met de suggestie.

Voldoen aan de steeds sneller veranderende behoeften

Country manager Coen Bos, van EMC Nederland, concludeert uit de uitkomsten van de rondvraag dat de dagen voorbij zijn dat IT kon volstaan met het simpelweg onderhouden van een infrastructuur voor de business: "IT is niet langer alleen bedoeld om processen te automatiseren. Het bestuur van menige organisatie moet IT de leiding geven om de organisatie digitaal te transformeren, nieuwe kansen te creëren en dus uiteindelijk omzet te realiseren. Door automatisering van het datacenter kunnen nieuwe toepassingen sneller worden geleverd en kan IT beter voldoen aan de steeds sneller veranderende behoeften.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in