Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung zoekt grens op met mega-smartphone

De grens tussen smartphones en tablets vervaagt steeds meer. De naamgeving die Samsung kiest, duidt er ook op dat het bedrijf het verschil niet goed meer ziet.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De nieuwe smartphone heeft een naam in de Galaxy Tab-lijn, tot nog toe bedoeld voor tablets. Het formaat - een scherm met een diameter van 7 inch - was tot nog toe de ondergrens voor de 'mini'-tablets. Maar het apparaat heeft duidelijke kenmerken van een smartphone die niet in tablets te vinden zijn. Zo zit er een microfoon en een speakertje aan de voorzijde, bedoeld om te bellen met het toestel aan het oor. En het toestel is geschikt om mee over het mobiele netwerk te bellen. Kortom Samsung heeft van de tablet een smartphone gemaakt. Het is wel de vraag of de functie vaak gebruikt zal worden door klanten die voor deze mega-phablet vallen.

Buiten de afmetingen geen bijzondere specs

De Galaxy Tab Q heeft verder geen bijzondere specs. De CPU is een 1,2 GHz quadcore processor en het scherm heeft slechts een 720p resolutie. De camera aan de achterzijde heeft 8 MP, die aan de voorzijde 2 MP. Er zit een microSD-slot in voor een geheugen tot 64 GB. De afmetingen van het apparaat zijn 191,8 x 99,7 x 8,9 mm en het weegt 250 gram.

De Galaxy Tab Q is uitgebracht in China, maar Samsung zegt plannen te hebben de phablet ook in westerse markten te introduceren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in