Overslaan en naar de inhoud gaan

Raspberry Pi krijgt evenknie met Windows

De printplaat heeft de naam 'Sharks Cove' gekregen, meldt Ars Technica en kan inmiddels in de voorverkoop worden besteld. De prijs van deze kale Windows-computer is echter niet zo vriendelijk als de producten die als inspiratie lijken te hebben gediend; voor het apparaatje moet 299 dollar worden neergeteld.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Geen speelgoed

In tegenstelling tot de Raspberry Pi is dit bord dan ook niet echt bedoeld voor de hobbyende computerliefhebber. De drie bedrijven zien het apparaat vooral als hulpmiddel voor wie drivers en software wil maken voor smartphones, tablets en System-on-a-chip (SoC)-platformen. Voor de prijs krijgen deze ontwikkelaars wel een licentie voor Windows 8.1 meegeleverd en alle software om het bord te gebruiken. Verder zit er ook een versie van Visual Studio Express en de Windows Driver Kit 8.1 bij.

Het bord is voorzien van een groot aantal interfaces. De processor is een Intel quadcore Atom Z3735G die op een kloksnelheid werkt van 1,33 tot 1,83 GHz. Op het bord is ook 1 GB DRAM aanwezig en 16 GB aan flash-opslag. Voor uitbreiding van de opslag heeft het bord ook een MicroSD-sleuf. De overige specs zijn te vinden op de site die is opgezet voor Sharks Cove.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in