Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelekte update Windows Phone 8.1 brengt Cortana in de auto

De release notes van Windows Phone 8.1 GDR1 kwamen in de openbaarheid op Microsofts Developer Center waar ze werden opgemerkt door Techradar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een van de opvallende veranderingen is dat het besturingssysteem nu met de spraakaansturing van het navigatiesysteem kan zoeken in het telefoonboek van de smartphone. De digitale assistent Cortana van Windows Phone heeft daartoe een optie gekregen in het telefoonboek van het besturingssysteem. Dat kan vooral handig zijn als de boordcomputer van de auto geen zoekfuncties op de telefoon ondersteunt via een Bluetooth-verbinding.

Ook krijgen de gebruikers van een Windows Phone-toestel met de update de mogelijkheid mappen aan te maken waar hun 'tegeltjes' in zitten. Tot nog toe ontbrak die mogelijkheid in Windows Phone 8. iOS en Android ondersteunen beide de mappenfunctionaliteit al jaren.

Verder laat GDR1 ofwel Update 1 gebruikers nu ook gesprekken voeren via wifi zodat niet altijd de mobiele bundel voor spraak hoeft te worden aangesproken.

Uit de specs blijkt dat Windows Phone 8.1 Update 1 ondersteuning biedt voor veel grotere beeldschermdiameters tot wel 7 inch aan toe. En Microsoft komt tegemoet aan de wens van accessoiremakers interactieve hoesjes te kunnen maken. Zo kan de smartphone in combinatie met gedeeltelijk transparante hoesjes informatie op een klein deel van het scherm tonen wanneer het hoesje is dichtgeklapt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in