Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-NSA-baas verdient miljoenen met beveilingsadviezen

Het Amerikaanse opinie- en achtergrond-magazine Foreign Policy signaleerde deze week dat Alexander kort na zijn vertrek bij NSA een particulier IT-beveilingsbedrijfje oprichtte met de naam IronNet Cybersecurity. De tarieven die Alexander via IronNet aan onder meer banken in rekening brengt voor presentaties over IT-beveiliging zijn volgens persbureau Bloomberg goed voor een maandinkomen van ongeveer 1 miljoen dollar (750.000 euro ).
Business
Shutterstock
Shutterstock

IronNet Cybersecurity is gespecialiseerd in de bestrijding van wat wordt genoemd Advanced Persistent Threats (APT). Dat zijn datalekken er op zijn gericht om langere tijd ongemerkt voort te bestaan. Foreign Policy signaleerde ook dat IronNet Cybersecurity onlangs ook enkele patent-aanvragen indiende en wierp de vraag op in hoeverre deze zijn gebaseerd op kennis die met belastinggelden is gegenereerd.

Minder sterk in procedurele kant van beveiliging

Pikant blijft natuurlijk ook dat Alexander, behalve dat hij leiding gaf aan het meest omvangrijke netwerk- en computerinbraakprogramma uit de wereldgeschiedenis tot dusverre, ook verantwoordelijk was voor het niet voorkomen van de meest geruchtmakende datalekkage uit de wereldgeschiedenis.
Want kennelijk had het NSA geen procedures die konden voorkomen dat uitzendkracht Snowden zo'n beetje alles wat NSA geheim wenste te houden gedocumenteerd naar de media wist te brengen. Maar goed, dat was dan ook geen Advanced Persistent Threat, maar meer het klassieke 'hit and run'-werk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in