Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco werkt 'stiekem' aan UCS-aanbod voor MKB

Cisco's Unified Computing System (UCS) is de spin in het web bij het pakket van servers, netwerken, opslag en virtualisatiesoftware waarmee Cisco in 2009 tot ieders verbazing een strategische stap zette in het datacentrum. Cisco stichtte daarvoor samen met VMware en EMC een nieuw bedrijf genaamd VCE waarin ieder zijn specialiteit inbracht. Die stap van Cisco bleek succesvol en UCS is inmiddels een factor van betekenis in de markt voor datacentra.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Cisco blijkt nu ook de klanten aan de onderkant van deze mark te willen bedienen met een vergelijkbaar kant-en-klaar-pakket. Daartoe brengt het bedrijf de 6324 Fabric interconnect uit, die is bedoeld voor 'kleinere domeinen'. Het bijbehorende chassis kan tot 15 servers aan en levert onderlinge verbindingen met een capaciteit van 10Gbps. Elk chassis kan worden aangesloten met een capaciteit van maximaal 80 Gbps.

Officiële aankondiging volgt nog

Volgens The Register is Cisco van plan het UCS Mini-aanbod pas officieel aan te kondigen op een evenement maar het is onduidelijk of dat eind augustus of in september plaatsvindt. Een distributeur die The Register sprak, noemde al een prijs van van 36.359 dollar voor het 5108 chassis met de 6324 Fabric interconnect en twee UCS servers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in