Overslaan en naar de inhoud gaan

BlackBerry verstevigt veilig imago met Duitse overname

De aankondiging komt op een goed moment nu BlackBerry een voorlopig dieptepunt in zijn marktaandeel lijkt te zijn gepasseerd. Met nieuwe toestellen en hernieuwde aandacht voor de zakelijke markt is BlackBerry terug op het pad zich te profileren als de veiligste aanbieder van communicatie over gevoelige gegevens. De overname van Secusmart past precies in die strategie.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Secusmart heeft naam opgebouwd als leverancier van een Security Card, die is voorzien van een crypto-controller afkomstig van het Nederlandse NXP en een PKI coprocessor voor authenticatie. Het bedrijf heeft tevens coprocessortechnologie die spraak- en dataverkeer beveiligt met meerdere lagen van versleuteling.

Goede timing van BlackBerry

De hernieuwde aandacht voor de veilige zakelijke communicatie bij BlackBerry komt op een goed moment. Apple en Google proberen hun aandeel in de markt voor veilige bedrijfscommunicatie uit te bouwen. Zo sloot Apple bijvoorbeeld onlangs een contract met IBM om samen de grootzakelijke markt te voorzien van smartphones en tablets. Dergelijke organisaties zijn echter ook wakker geschud door de spionagepraktijken van de NSA en andere mogendheden en zien dat criminelen steeds vaker met succes de reguliere beveiliging doorbreken. Hoewel Apple en Google benadrukken hun besturingssystemen steeds veiliger te maken om zo ook de zakelijke markt te veroveren, blijken daar ook nieuwe zwakheden naar boven te komen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in