Overslaan en naar de inhoud gaan

Betalen via NFC; de iPhone6 moet het kunnen

De deskundigen zijn vol lof over de mogelijkheden van Near Field Communication, waarmee gegevens over een korte afstand contactloos overgedragen kunnen worden. Een telefoon kan met een NFC-chip bijvoorbeeld worden gebruikt voor het doen van betalingen, door het apparaat alleen maar in de buurt van een terminal te houden. Een andere toepassing is het uitwisselen van gegevens met een andere telefoon die over NFC beschikt.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Onzekerheid

Of de iPhone6 inderdaad die mogelijkheid krijgt is nog speculatie. Voor de introductie van de iPhone 5 wisten ook hele volksstammen zeker dat de techniek in de telefoon van Apple verwerkt zou zijn. In vergelijking met een jaar geleden zijn de signalen wel ietsje sterker.

Zo is er nu een foto beschikbaar van een deel van het moederboard van de iPhone6, waarop experts een NFC-chip met toebehoren menen te zien. Deze foto (zie onder) is openbaar gemaakt via de Franse website nowhereelse.fr.

Besturingssysteem

Een tweede argument wordt geleverd door mensen die de komende versie van iOS (release 8) hebben bestudeerd. Deze software is besproken op Apple's worldwide developers conference (WWDC) en een deel van de code lijkt bedoeld te zijn om een draadloze communicatiechip aan te sturen. Volgens de experts gaat het vrijwel zeker om een NFC-chip.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in