Overslaan en naar de inhoud gaan

AWS krijgt last van Microsoft en Google

Amazons reputatie en ervaring met het aanbieden van cloud-infrastructuurdiensten leek onaantastbaar. Maar de komst van sterke concurrenten en de prijzenoorlog die daardoor het afgelopen jaar ontstond, eisen nu hun tol.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Sommige trouwe klanten - zoals Dropbox - lijken zelfs een overstap voor te bereiden, ontdekte GigaOM. Op de help-pagina van Dropbox stond namelijk tot half maart nog te lezen dat alle bestanden die een gebruiker in Dropbox plaatste, uiteindelijk veilig werden weggeschreven op de infrastructuur van AWS S3. Nu blijkt Dropbox dat veranderd te hebben in een niet nader bij naam genoemde 'storage provider'.

Microsoft en Google hebben beiden een waar offensief ingezet om de achterstand op AWS in te lopen. Zij benaderen startende ondernemingen, maar ook gevestigde grote namen, met een agressief geprijsd aanbod en innovatieve diensten.

En zij lijken succes te hebben. Uit de kwartaalcijfers die Amazon deze week publiceerde blijkt dat het onderdeel waar AWS onder valt 3 procent omzet moest inleveren ten opzichte van het voorafgaande kwartaal, terwijl er doorgaans sprake was van een flinke groei. Ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder boekte Amazon nog een omzetgroei van 38 procent met dit bedrijfsonderdeel. In de voorafgaande kwartalen was echter altijd sprake van een omzetgroei van rond de 60 procent.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in