Overslaan en naar de inhoud gaan

Afscheid nemen van Server 2003 stuit op Windows-incompatibiliteit

Microsoft ziet klanten graag afscheid nemen van Windows Server 2003; de ondersteuning daarvan wordt volgend jaar gestaakt. Maar de migratie naar Windows Server 2012 R2 loopt niet altijd op rolletjes.
Server 2003 R2 boxed
© Microsoft
Microsoft

Nogal wat klanten zoeken de laatste tijd contact met Microsoft omdat ze ondoorgrondelijke problemen hebben met de authenticatie van hun gebruikers. Wat die klanten gemeen hebben is, dat ze één en hetzelfde domein laten beheren door de domain controlers van Windows Server 2003 en Windows Server 2012 R2 - een situatie die samenhangt met migratie van het ene naar de andere serverplatform. Eén klant meldde Microsoft al, dat hij door de problemen de migratie niet kon afronden.

Kerberos-client

Microsoft heeft het probleem wel weten te lokaliseren. Het heeft te maken met een incompatibiliteit van encryptiemethoden in de Kerberos-client die in de twee Windows Server-varianten die de authenticatieprocedure beveiligd. Een echte oplossing ervoor is er echter nog niet al wordt wel hard gewerkt aan een hot fix. Op zijn Technet heeft Microsoft wel een aantal workarounds voor de incompabiliteit tussen de Windows Server varianten 2003 en 2012 R2 gepubliceerd. De simpelste zou zijn om het afdwingen van een wachtwoordverandering tijdelijk uit te schakelen of de geldigheidsduur van wachtwoorden te verlengen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in