Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder ICT-vacatures

Dat blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van iSense ICT Professionals van het eerste halfjaar van 2014. iSense baseert haar analyse op de gegevens van Jobfeed.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

In het tweede kwartaal van 2014 zijn 2 procent minder ICT vacatures online gezet dan in het eerste kwartaal. Er is in het tweede kwartaal vooral minder vraag naar databasebeheerders, ERP-consultants en BI-consultants. Voor enkele andere ICT-functies zijn er wel meer vacatures online gezet. De grootste stijging ten opzichte van het eerste kwartaal is te zien bij analisten (+12 procent) en architecten (+8 procent).

Verschuivingen bij programmeursfuncties

Bij de drie meest gevraagde programmeertalen (.NET, Java en PHP) heeft er een lichte verschuiving plaatsgevonden in het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In het tweede kwartaal zijn er namelijk 10 procent minder vacatures voor .NET-programmeurs online gezet en ook het aantal nieuwe vacatures voor PHP-programmeurs is afgenomen, en wel met 5 procent. Het aantal nieuwe vacatures voor Java-programmeurs steeg daarentegen met 5 procent.

Meeste ICT-vacatures in Noord-Holland

Het merendeel van de geplaatste ICT-vacatures is te vinden in Noord-Holland (bijna 22 procent) en Zuid-Holland (bijna 19 procent) Ook in de provincies Utrecht (ruim 13 procent) en Noord-Brabant (net geen 13 procent) is een groot aantal ICT-vacatures geplaatst in het eerste halfjaar van 2014. Tezamen zijn deze regio’s goed voor bijna 70 procent van alle online geplaatste ICT-vacatures.

2013 vs 2014

Het grootste aantal ICT-vacatures in het eerste halfjaar van 2014 is bestemd voor helpdeskmedewerkers (6053 vacatures), gevolgd door systeembeheerders (5427 vacatures). De ‘nieuwkomer’ in dit rijtje van meest gevraagde functies, is Java-programmeurs (4387 vacatures). In het eerste halfjaar van 2013 was het aantal geplaatste vacatures voor systeembeheerders nog het grootst (5474 vacatures), gevolgd door vacatures voor helpdeskmedewerkers (5000 vacatures) en applicatiebeheerders (4038 vacatures).

Het aantal online geplaatste vacatures voor helpdeskmedewerkers is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 met maar liefst 21 procent gestegen, terwijl het aantal vacatures voor systeembeheerders ongeveer gelijk bleef. Voor Java-programmeurs zijn er in het eerste halfjaar van 2014 11,5 procent meer vacatures online gezet dan in het eerste halfjaar van 2013. Ook het aantal geplaatste vacatures voor netwerkbeheerders is met 26,5 procent fors toegenomen naar 2693 vacatures.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in