Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-beveiliger ontkent gesjoemel met lekken in privacy-OS Tails

Exodus Intelligence is gespecialiseerd in het opsporen van defecten in software die het bedrijf vervolgens deelt met klanten die een abonnement hebben op de dienstverlening van het bedrijf. Exodis Intelligence meldde maandag een aantal lekken gevonden te hebben in Tails, een op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat is ontworpen op het bieden van maximale bescherming aan de gebruiker.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Zo verlopen alle verbindingen naar buiten via het Tor-netwerk. Edward Snowden, die de NSA-spionagepraktijken aan het licht bracht, was een fervent gebruiker van Tails.

Tails krijgt geen uitzonderingspositie

Aaron Portnoy, vice-president bij Exodus, heeft in een e-mailconversatie met IT World, beschuldigingen ontkent dat de informatie over Tails met klanten wordt gedeeld voordat de ontwikkelaars op de hoogte zijn gesteld. Deze krijgen de informatie overigens pas aan het eind van deze week. Volgens Portnoy wordt elke kwetsbaarheid op een case-by-case-basis geëvalueerd en daarom is Tails geen uitzonderlijk geval.

De ontwikkelaars van Tails zeggen blij te zijn de informatie te krijgen en er op te vertrouwen dat deze niet met anderen wordt gedeeld voor de lekken zijn gedicht en gebruikers de mogelijkheid hebben gehad de aanpassingen aan te brengen. Dat is de manier waarop de procedure ook zou moeten verlopen. Tails was wel onaangenaam verrast geen vooraankondiging te hebben gehad van de aankondiging, afgelopen maandag, dat lekken waren ontdekt in de software.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in