Overslaan en naar de inhoud gaan

Google wilde Spotify kopen

Dat meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse zakenkrant baseert zich op een anonieme bron, die meldt dat Google terugkrabbelde omdat het de tien miljard dollar die Spotify vroeg te gortig vond. Ook was topman Larry Page niet zo gecharmeerd van het abonnementsmodel dat het Zweedse bedrijf hanteert.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Intern groot voorstander van aankoop

De overnamegesprekken met Spotify zouden zijn gevoerd door YouTube-directrice Susan Wojicki, die volgens de Wall Street Journal een groot voorstander was van het aankopen van de populaire muziekdienst.

Google maakte vorig jaar zelf bekend dat het had geprobeerd voor vier á vijf miljard een buitenlands bedrijf over te nemen, maar dat het daar niet in was geslaagd. Het maakte hiervan melding in een brief aan toezichthouder SEC. Waarschijnlijk doelde het hiermee op de mislukte overname van Spotify.

Spotify ontkent alles

Spotify ontkent de gesprekken met Google overigens. Volgens medeoprichter Daniel Ek heeft er geen enkel gesprek plaatsgevonden en is er nooit een prijs genoemd. De streaming muziekdienst telt inmiddels meer dan 10 miljoen betalende gebruikers en kent 40 miljoen actieve gebruikers. Dagelijks worden er ruim 5 miljoen afspeellijsten geüpdate.

Nu in zee met Spongza

Google heeft in haar Play Shop al een muziekdienst en wil die nu uitbreiden met de aanschaf van start-up Songza, waarvoor hooguit enkele tientallen miljoenen dollars zou zijn neergelegd. Songza beveelt muziek aan bij het humeur van de gebruiker en heeft een gratis app op de markt gebracht voor zowel Android als iOS. De start-up heeft banden met Pandora, een rivaal van Spotify.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in