Overslaan en naar de inhoud gaan

BKR houdt voor banken politici in de gaten

Unisys integreerde zijn 'PEP identificatieoplossing' bij BKR met het al bestaande systeem voor fraudepreventie. Met deze zogeheten EVA (Externe Verwijzings Applicatie) worden bedrijven en particulieren gescand op mogelijke frauduleuze activiteiten. De daaruit resulterende informatie stelt BKR beschikbaar aan de financiële sector. Op die basis worden in volcontinue verwerking zo meer dan 800.000 toetsingen per maand uitgevoerd.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Door de PEP-functionaliteit in te voegen in EVA komt deze eenvoudig ten dienste van financiële dienstverleners.

Dienstverlener onderhoudt PEP-lijsten

Politically Exposed Persons zijn lieden die een prominente publieke functie vervullen (of hebben vervuld). Gedacht moet worden aan staatshoofden, belangrijke politici, partijleiders, bevelhebbers van strijdkrachten en bestuurders van bedrijven die ter plaatse staatseigendom zijn. Behalve de functionarissen, zijn soms ook familieleden van als PEP aangemerkt. Bij PEP's is er, door hun invloed en aanzien, een hoger risico van betrokkenheid bij ongeoorloofde transacties. BKR koopt actuele informatie over de PEP's in bij 'C6 Intelligence', een commerciële organisatie die lijsten bijhoudt van mensen die een verhoogd risico vormen voor financiële instellingen.

Nu ook Nederlandse klanten op PEP-status screenen

Banken en kredietverstrekkers moeten PEP's identificeren voor ze aan hen financiële dienstverlening mogen bieden, om het risico van blootstelling aan illegale activiteiten te minimaliseren. De wetgeving ten aanzien van PEP’s, is onlangs uitgebreid, waardoor Nederlandse instellingen nu ook Nederlandse klanten op hun PEP-status moeten screenen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in