Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple verkoopt weer meer iPhones

Het bedrijf verkocht wereldwijd 32,5 miljoen iPhones, tegen 31,2 miljoen in de vergelijkbare periode vorig jaar. De omzet van Apple steeg met 6 procent tot 37,4 miljard dollar (27,7 miljard euro). De winst kwam ruim 12 procent hoger uit op 7,75 miljard dollar. Het concern voorspelde voor het lopende kwartaal een omzet tussen de 37 en 40 miljard dollar, iets lager dan de verwachting van analisten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De resultaten in het afgelopen kwartaal kwamen min of meer overeen met de verwachtingen. Hoewel de verkopen van met name iPhones en Macs sterk bleven, was er vooral in juni sprake van een rustige maand. Consumenten wachten op de introductie van nieuwe producten. Volgens marktvorsers zou Apple nog dit jaar een groter formaat iPhone op de markt kunnen brengen. In de afgelopen twee jaar werd ieder najaar een nieuw model van de smartphone geïntroduceerd.

Bij de verkopen van iPads en iPods moest Apple wel een veer laten. Met 13,28 miljoen verkocht Apple 1,34 miljoen - ofwel 9,17 procent - minder tablets dan vorig jaar in het vergelijkbare kwartaal. Het aantal verkochte iPods daalde 35,89 procent van 4,57 naar 2,93 miljoen.

Eerder dinsdag werd overigens bekend dat Apple een patent heeft gekregen op een zogenoemde smartwatch. Dat zou er op kunnen wijzen dat het bedrijf dit jaar ook nog met een iWatch naar buiten komt. Apple liet niks los over de integratie van Beats, het koptelefoonbedrijf van Dr. Dré dat het in mei voor 3 miljard dollar op de kop tikte.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in