Overslaan en naar de inhoud gaan

Java 7-patches werken toch op Windows XP

De Java-patches worden op de normale manier gepusht naar Windows-machines; ook naar Windows XP, verzekert Hendrik Stahl, verantwoordelijk voor product management bij de Java Platform Group van Oracle, in een blog.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarmee ontzenuwt Stahl eerdere berichten vorige week dat Oracle zou stoppen met de aanpassingen van Java voor het Windows XP-platform. Hij stelt dat de XP-gebruikers verzekerd zijn van patches tot zeker april 2015.

De eerdere mededeling van Oracle moet nu zo worden geïnterpreteerd dat wanneer een XP-gebruiker problemen ondervindt met het installeren of gebruiken van de Java-patch, hij dit probleem zelf moet zien te repliceren op een machine met Microsoft Vista of hoger als besturingssysteem. In dat geval komt er zeker een oplossing voor het probleem. In andere gevallen voelt Oracle zich niet verplicht een nieuwe patch apart voor Windows XP uit te brengen, die het probleem niet veroorzaakt.

Oracle blijft echter problemen met Java op het Windows XP platform in de gaten houden. Java staat bekend als kwetsbare software waar steeds veel beveiligingsproblemen naar voren komen. "Wanneer het gebruik van XP hoog blijft, treffen wij maatregelen om te zorgen dat Java-gebruikers veilig blijven", zegt Stahl.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in