Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe aan te melden voor de hervatte beveiligingsmail van Microsoft

Eind vorige maand stopte Microsoft onverwacht met de e-mailverzending van vooraankondigingen van zijn maandelijkse patchrondes en andere beveiligingsinformatie. Maar dat leverde kennelijk zo veel protest op dat Microsoft al weer na enkele dagen besloot de mail-service in ere te herstellen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Netwerkbeheerders en IT-beveiligers die op de oorspronkelijke mail waren geabonneerd ontvingen een mail waarin Microsoft lieten weten nog eens goed over de kwestie te hebben nagedacht en te hebben besloten de service toch maar voort te zetten.

Alleen nog RSS en Website

Wie de mails voorheen al ontving hoeft niets te doen, maar wie zich alsnog voor de mails wil aanmelden, die moet goed kunnen zoeken. Want op de webpagina waar dat tot dusverre kon, staan nu alleen nog de opties voor RSS en Web Site.
Maar een doorzetter bij Computerworld ontdekte, diep verborgen in het uitdijend universum van Microsofts online-diensten, toch een pagina waarop ook nieuwe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor de oude e-mailservice. Om je aan te melden moet je wel beschikken over een account voor een van Microsofts clouddiensten zoals Outlook.com, Office 365 of OneDrive.

Canadese antispam-wet

Wat indertijd de reden was om de service te stoppen, en in tweede instantie al dan niet bewust te 'verstoppen', is nooit helemaal duidelijk geworden. In de opzeggingsmail aan de oorspronkelijke ontvangers verwees Microsoft naar niet nader gespecificeerde 'veranderingen van de overheidsbepalingen ten aanzien van de verspreiding van automatisch gegenereerde elektronische berichten'. Waarnemers speculeerden dat daarmee werd gedoeld op een Canadese antispam-wet die overtreders boetes tot 10 miljoen dollar in het vooruitzicht stelt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in