Overslaan en naar de inhoud gaan

FBI ziet bommen in zelfrijdende auto's

De FBI ziet als groot gevaar van de robotauto's dat zij een ideaal vervoermiddel zijn voor een grote lading explosieven die vanaf een onopvallende plek gericht gestuurd kunnen worden naar een doel.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Daarnaast ziet het Directorate of Intelligence van de FBI als risico dat kwaadwillende bestuurders straks van allerlei handelingen kunnen uitvoeren waarvoor beiden handen nodig zijn en de volle aandacht. Dat is nu nog niet mogelijk omdat minimaal een hand aan het stuur moet zijn en een oog op de weg. Zo zouden criminelen in een vluchtauto veel makkelijker de achtervolgende politie-auto's onder vuur kunnen nemen.

Verdachten makkelijker onopvallend te volgen

Het inlichtingenbureau ziet niet alleen maar nadelen. Ook de vermoedelijke daling van het aantal verkeersslachtoffers doordat robots betere chauffeurs zijn dan mensen, krijgt een plaats in het rapport. Ook verwacht de FBI de algoritmes van de eigen voertuigen te kunnen tweaken waardoor verdachten beter kunnen worden vervolgd. De software kan dan een ideale afstand tot de te volgen auto aanhouden o niet ontdekt te worden.

Verder ziet de FBI wel mogelijkheden de software zo aan te passen dat de auto van de opsporingsambtenaren bewust een alternatieve route kiest om eerder op een kruispunt te zijn om de verdachte auto te onderscheppen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in