Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Vakantiebaan is cruciaal voor IT-carrière’

Dit blijkt uit onderzoek van uitzendbureau StudentenWerk, onderdeel van Young Capital, dat zich met name richt op jong talent op het gebied van ICT en Finance. Het bureau ondervroeg 1157 jongeren naar hun motivatie voor het zoeken van een vakantiebaan. Ruim vier op de tien jongeren noemen het opdoen van werkervaring als belangrijkste reden, twee op de tien hopen door goede prestaties als vakantiekracht een vaste (bij)baan bij een bedrijf te bemachtigen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock



Geld blijft wel een belangrijke rol spelen: ruim een kwart van de jongeren neemt een vakantiebaan om snel geld te verdienen. Daarnaast is vakantiewerk voor een op de tien jongeren vooral een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Slechts 3,3 procent werkt in de zomer om zich niet te vervelen.

Vakantiewerk als cv-builder

“Het onderzoek bevestigt een trend die wij al een paar jaar zien in bij onze kandidaten”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital, de organisatie achter StudentenWerk. Volgens Kooistra zijn jongeren van nu heel bewust bezig met hun toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. “Zij kiezen daarom vaker dan vroeger voor functies die goed staan op hun cv, zoals klantcontactmedewerker of administratief medewerker.”

Dat geldt ook voor IT-studenten, blijkt uit onderzoek van Blauw Research. Uit de Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt ICT die binnenkort wordt gepresenteerd blijkt dat IT-studenten serieus nadenken over hun studiekeuze, bijbaantjes en toekomstige carrière. “Ze kijken bij de zoektocht naar vakantiewerk of bijbaantjes minder naar wat ze leuk vinden en wat goed verdient, en juist meer naar waar zij alvast nuttige werkervaring op kunnen doen en hoe zij zichzelf in de kijker te spelen bij potentiële werkgevers”, vertelt projectmanager Linda Metzemaekers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in