Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland wint van Costa Rica, weet Google

Google heeft om de capaciteiten van zijn Cloud Platform te demonstreren zijn technologie ingezet om de uitslagen van de de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal te voorspellen. Acht uit acht, was de score van een voorspelling op 26 juni. Met de aantekening dat de uitkomst voor de wedstrijd Nederland-Mexico met een winstkans van 55 procent voor Nederland te onzeker werd genoemd. Wie het wil verifiëren, kan dat in deze Youtube-video doen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Google gebruikte voor zijn voorspellingen verschillende bronnen met gegevens van uitslagen van eerdere wedstrijden, niet alleen tijdens dit WK, maar ook van de competities waar de spelers op dit WK het afgelopen jaar actief waren. Google gebruikte vervolgens Cloud Dataflow om de gegevens binnen te tanken en BigQery, iPython, Panda en zijn Compute Engine om de gegevens te verwerken en te analyseren.

België en Duitsland naar huis

Met input van de laatste ronde heeft Google nu zijn voorspellingen voor de kwartfinales gemaakt. Brazilië, Frankrijk, Nederland en Argentinië gaan een ronde verder, is het resultaat. Nederland maakt overigens wel de kleinste kans om te winnen (68 procent), België de kleinste kans om door te gaan (Argentinië heeft een kans van 81 procent om te winnen).

In de halve finale gaat Nederland dan naar huis, dacht Google op 26 juni. De finale wordt Brazilië-Argentinië. Twee troostrijke gedachten: de resultaten van de achtste finales waren in die voorspelling niet verwerkt. En de kans op een finale Brazilië-Argentinië was 55 procent - te onzeker, dus.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in