Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT-bedrijven zien het wat zonniger in

Vergeleken bij eerdere metingen in het vierde kwartaal van 2013 en het eerste kwartaal van 2014 neemt het vertrouwen in de mogelijkheid om de omzet te laten groeien, licht maar onmiskenbaar toe. Wat de werkgelegenheidsontwikkeling betreft is men wat minder positief.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Duidelijke verschillen

Er zijn wel duidelijke verschillen tussen de kleine en middelgrote bedrijven enerzijds en de grote bedrijven anderzijds. Bedrijven met meer dan 750 medewerkers zijn minder positief over hun omzetkansen, al stijgen de verwachtingen vergeleken bij eerdere kwartalen ook in dit segment. En wat werkgelegenheid betreft zijn de grotere bedrijven nog steeds licht negatief. Het verschil komt ook duidelijk tot uiting in de vertrouwensindicator voor de groei in de ICT-branche. Bedrijven tot 100 medewerkers koppelen aan dat vertrouwen het cijfer 7,4, bedrijven van 100 tot 750 medewerkers geven een 7,3, maar boven de 750 medewerkers zakt dit cijfer naar 5,8.

Beren op de weg

De ICT-bedrijven zien wel twee forse beren op de weg. De eerste wordt veroorzaakt door de terughoudendheid van banken bij kredietverlening. Ruim 53 procent ziet daarin een belemmering voor verdere groei. Het zijn met name de middelgrote bedrijven die hiermee worstelen. De tweede is de arbeidsmarkt. 50 procent ziet problemen met het aantrekken van kwalitatief passend personeel. Vooral de bedrijven met meer dan 750 medewerkers zien hier een probleem.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in