Overslaan en naar de inhoud gaan

Ergernis over NSA kost Verizon Duits overheidscontract

De Duitse regering heeft namelijk besloten om het contract met Verizon voor het verzorgen van delen van haar communicatie-infrastructuur niet te verlengen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In de brief waarin aangekondigd wordt dat het contract - dat volgend jaar afloopt - niet verlengd wordt, geeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken als reden, dat zowel de eisen aan de infrastructuur als de bedreigingen door geavanceerde malware toenemen. In dat verband verwijst het ministerie expliciet naar de betrekkingen tussen buitenlandse inlichtingendiensten en dito bedrijven die in de nasleep van de NSA-affaire aan het licht zijn gekomen. Die bewijzen volgens het schrijven dat aan de kritische communicatie-infrastructuur van de Bondsregering zeer hoge eisen gesteld dienen te worden, aldus het ministerie.

Patriot Act speelt rol

Ook de Patriot Act speelt een rol in de afwegingen binnen het ministerie. Dat staat niet in het schrijven, maar blijkt wel uit een toelichting van een woordvoerder. "Er zijn aanwijzingen dat Verizon wettelijk verplicht is bepaalde zaken aan de NSA te leveren en dat is één van de redenen waarom er een einde komt aan de samenwerking met Verizon", zei Tobia Plate.

De Duitse regering is extra alert op mogelijke spionage sinds de onthullingen van Edward Snowden duidelijk werd, dat de NSA de mobiele telefoon van bondskanselier Angela Merkel had afgetapt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in