Overslaan en naar de inhoud gaan

Cegeka plant overname Brain Force

De overeenkomst voor de verkoop van de aandelen is vandaag ondertekend. De transactie moet nog wel worden goed gekeurd door de aandeelhouders van beursgenoteerde holding van Brain Force. Cegeka is een Belgsich/Nederlandse IT-dienstverlener.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Volgens de afspraken betaalt het bedrijf ongeveer 24 miljoen euro voor Brain Force, dit op basis van de verwachte bedrijfsresultaten. Als die per 30 september afwijken, kan de aankoopprijs nog worden aangepast. Na goedkeuring door de aandeelhouders, zal de transactie naar verwachting eind 2014 zijn afgerond. Met Ceo Michael Hofer van Brain Force is afgesproken dat hij per april 2015 aftreden als lid van de raad van bestuur van Brain Force en toetreedt tot de directie van Cegeka.

Geografisch gedreven

CEO André Knaepen van Cegeka prijst de 'getalenteerde medewerkers en waardevolle klanten' van Brain Force: "Het is geografisch gezien complementair aan Cegeka en heeft een no-nonsense cultuur die op de onze lijkt en die onze klanten zo waarderen. We geloven dat het geheel sterker is dan de som van de delen en hopen op een positief besluit van de Brain Force-aandeelhoudersvergadering.”

Brain Force heeft 14 vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije en telt momenteel ruim 800 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Wenen. Met IT-dienstverlening, softwareoplossingen, optimalisatie van infrastructuur en detachering wordt een jaarmzet van bijna 90 miljoen euro behaald.

Belgische origine

Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Polen en Roemenië. Het van origine Belgische bedrijf richt zich met ruim 2300 medewerkers op detachering, de integratie van ICT-infrastructuur, ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het kan daarbij gebruik maken van eigen datacenters in Hasselt (BE), Leuven (BE), Veenendaal en Polen. De omzet van Cegeka groeide in 2013 met 12 procent naar 240 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in