Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe browser Microsoft voor ontwikkelaars

Het bladerprogramma - The Internet Explorer Developer Channel - wordt tegelijk met een nieuw ontwikkelplatform gelanceerd, meldt de softwaregigant in een blog. Webontwikkelaars kunnen de versie in een vroeg stadium uitproberen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Ontwikkelaars van Microsoft werken namelijk nog hard aan de browser, maar hopen dat de ervaringen van de webdevelopers die met de nieuwe versie proefdraaien hen helpen het product te verbeteren. Onder meer Google, Firefox en Opera laten ontwikkelaars al langer in een vroeg stadium proefdraaien.

Naast IE 11 te gebruiken

De nieuwe IE-versie draait onder Windows 7.1 SP1 en Windows 8.1. Internet Explorer 11 moet ook zijn geïnstalleerd. De IE Developer Channel vervangt IE 11 niet en is dus naast die browser te gebruiken. Microsoft waarschuwt dat het om een bètaversie gaat en dat de browser niet zo snel draait als standaardversies van IE.

Microsoft Internet Explorer Developer Channel bevat onder meer verbeteringen aan F12 Developer Tools, waaronder event breakpoints, waarmee het makkelijker zou moeten zijn om bugs in events eerder op te sporen. De nieuwe versie biedt daarnaast meer mogelijkheden op het gebied van WebGL (3D-weergave), SPDY (snellere netwerkverbindingen) en versleuteling, maar laat de standaard WebRTC (videochat) ongemoeid.

Sneller met updates

Microsoft heeft verder aangekondigd regelmatig met updates te komen van de testversie. Op die manier hoopt het beter te kunnen concurreren met Google, Apple en Mozilla. IE verliest namelijk steeds meer marktaandeel aan concurrerende browsers als Chrome en Safari, die in een veel hoger tempo nieuwe versies uitbrengen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in