Overslaan en naar de inhoud gaan

Matige groei voor markt beveiligingssoftware

Dat meldt marktonderzoeker Gartner, die niettemin toch spreekt van een “gezonde groei”. Die was weer te danken aan een democratisering van beveiligingsdreigingen volgens de marktvorser. Dat houdt in dat tools voor computercriminaliteit, zoals malware en infrastructuren voor grote en gerichte aanvallen steeds makkelijker voorhanden zijn.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het besef dat traditionele beveiligingsmethodes daarvoor niet meer volstaan, dringt steeds beter door bij organisaties, die als gevolg daarvan meer investeren in beveiligingstechnologie.

Endpointbeveiliging en secure email gateway-technologieën waren in 2013 nog goed voor een kwart van de totale omzet in de markt voor beveiligingssoftware, maar worden steeds meer gezien als een ‘commodity’ waardoor de groei daar afneemt, volgens Gartner.

Marktleider blijft ook dit jaar Symantec met een marktaandeel van 18,7 procent, gevolgd door McAfee dat 8,7 procent van de markt in handen heeft. IBM is derde (5,7 procent) en neemt daarmee de plaats in van Trend Micro (5,6 procent), dat met de vierde plaats genoegen moet nemen. EMC is vijfde met een marktaandeel van 3,8 procent.

Hoewel de sterkste groei in opkomende landen in Azië werd geboekt, variërend van 9,3 tot 12,8 procent, is veruit de meeste omzet – 83 procent - gegenereerd in de VS, West-Europa en Asia-Pacific. De groei in deze volwassen markten bedraagt daar echter 4, 1 procent, minder dan het wereldwijde gemiddelde. Gartner wijt dit aan een verzadiging van de markt die deels gepaard gaat met prijsverlagingen als gevolg van hevige concurrentie. Daarbij wordt steeds meer beveiligingssoftware in suites gebundeld, wat scheelt in de licentie-inkomsten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in