Overslaan en naar de inhoud gaan

Topje onthult lichaam bij weggeven privacy

Het idee achter x.pose is duidelijk te maken hoe wij ons digitaal blootgeven door daadwerkelijk delen van het lichaam te tonen. "Aangezien ik al lang de controle over mijn gegevens heb opgegeven, wilde ik een stap verder gaan en dit aan iedereen tonen", zegt Xuedi Chen, de kunstenares.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het topje is gemaakt door een netvormig weefsel te creëren met een 3D-printer. Vervolgens zijn de gaten gevuld met op maat gemaakte schermpjes. De eigenschappen van het materiaal van deze vlakjes zijn het best vergelijkbaar met de ruiten in de tussenwandjes van moderne kantoren die met een afstandsbediening op opaal of transparant kunnen worden gezet. Een klein stroompje verandert de structuur van een stof in het materiaal waardoor deze licht weerkaatst of doorlaat.

App controleert de transparantie

De schermen in het topje worden aangestuurd door een app op de smartphone en krijgen hun instructies via Bluetooth. De app houdt in de gaten welke gegevens worden gedeeld door andere apps. Bijvoorbeeld door de routeplanner of en sociaal netwerk te gebruiken, deelt de smartphone-eigenaar zijn locatie. Hoe meer gegevens worden gedeeld, hoe meer vlakjes in het topje transparant worden.

De app is gemaakt met behulp van ontwikkelplatform Node.js en PhoneGap, een open source raamwerk voor het ontwikkelen van mobiele apps.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in