Overslaan en naar de inhoud gaan

UWV koppelt werkgever aan werkzoekende IT'er via LinkedIn

"UWV is vorig jaar oktober in de regio begonnen met het bij elkaar brengen via LinkedIn van werkgevers en werkzoekenden in de ICT. Tijdens de ICT Matchweken gebeurt dit voor het eerst op landelijke schaal", vertelt organisator Marieke Duijndam. Het gaat in totaal om 35 arbeidsmarktregio’s.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Kans op geslaagde 'matches' vergroten

Werkgevers plaatsen in een speciaal daarvoor bestemde LinkedIn-groep hun vacatures, waarop werkzoekenden kunnen reageren. Het UWV heeft een modererende rol. Het biedt werkgevers zo een eenvoudige en kosteloze manier om aan nieuw personeel te komen en het levert werkzoekenden als het goed is vacatures en contacten op. Door de werkbeurs online te organiseren over een langere periode, wil UWV de kans op geslaagde ‘matches’ vergroten.

Duijndam: "De digitale vorm past bij de beweging naar meer online dienstverlening die UWV maakt. Het sluit ook aan bij de trend dat werkgevers vacatures steeds vaker uitzetten in het eigen netwerk en via sociale media." Honderden bij UWV ingeschreven werkzoekende ICT-professionals op hbo- en wo-niveau hebben inmiddels via hun persoonlijke, digitale Werkmap een uitnodiging gekregen om deel te nemen. Naast concrete vacatures biedt UWV hen tips over hoe te netwerken, kennis te delen en zichzelf te profileren.

ICT een van de kansrijkste beroepen

Bij het UWV hebben zich momenteel ruim 16.600 werkloze IT-professionals zonder baan aangemeld als werkzoekend. Ondanks de hoge werkloosheid zijn er ook bedrijven die moeite hebben om hun vacatures vervuld te krijgen. Uit een analyse van UWV blijkt dat met name in specifieke technische functies weinig aanbod is van personeel. Maar ook bepaalde ICT’ers zijn moeilijk te vinden, zo zijn de kansen goed voor bijvoorbeeld programmeurs. UWV constateert in het onlangs gepubliceerde rapport ‘Kansrijke Beroepen’ dat door verdergaande innovatie en automatisering het door werkgevers gevraagde opleidingsniveau geleidelijk aan verschuift van lagere naar de hogere mbo-niveaus en naar hbo-niveau. Op hoger en wetenschappelijk niveau zijn er ook mogelijkheden binnen de ICT, specialistische financiële en medische beroepen en docenten in bepaalde vakken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in