Overslaan en naar de inhoud gaan

Mozilla forceert upgrade naar nieuwste Firefox

Volgens Mozilla blijft bij elke upgradecyclus zo'n 2 procent van de gebruikers 'hangen' in oudere versies. Op 10 juni brengt Mozilla Firefox versie 30 uit. Een substantieel aantal gebruikers zit nog op versie 22.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Waarom bij een beperkt deel van de gebruikers de upgrade niet lukt, is onduidelijk volgens Benjamin Smedberg, de Mozilla engineer manager. Firefox heeft al lange tijd een mechanisme waardoor de browser zich automatisch opwaardeert naar de meest recente versie. Mensen moeten dus bewust dit auto-update-mechanisme uitzetten.

In de komende weken start Mozilla een programma dat de gebruikers van oudere versies aanzet om toch de software te vernieuwen, zegt Smedberg. Het gebruik van oudere versies is riskant vanwege de kwetsbaarheid voor aanvallen door hackers. Bovendien is het voor ontwikkelaars lastiger invoegtoepassingen te maken wanneer er verschillende versies van de browser in omloop zijn,

Upgrade forceren of niet

Een van de opties is een add-hotfix die een update-proces uitvoert waarbij ook de laatste browserversie op de machine wordt geladen bij iedereen die Firefox versie 11 of hoger gebruikt. Er is echter nog discussie of een dergelijke heimelijke upgrade wel gepast is. Een alternatief is dat de add-on hotfix alleen een aantal essentiële wijzigingen aan de browser aanbrengt zonder een volledige upgrade uit te voeren.

Gebruikers van eerdere versies krijgen een waarschuwing dat hun add-ons niet meer gecontroleerd zullen worden op compatibiliteit. Mozilla hoopt dat deze mededeling gebruikers er toe aanzet zelf de upgrade uit te voeren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in