Overslaan en naar de inhoud gaan

Comateuze servers blijven een probleem

Het Uptime Institute startte zijn initiatief om organisaties zo ver te krijgen dat ze ongebruikte fysieke servers afschakelen drie jaar terug. Servers in coma, waarop applicaties draaien die niet meer gebruikt worden, zijn namelijk pure verspilling van energie en vormen een onnodige belasting van het IT-budget.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Met de Server Roundup daagt het Uptime Institute organisaties wereldwijd uit om in actie te komen en vraagt het in één moeite door aandacht voor het probleem. Bedrijven die het meest effectief zijn in de bestrijding van comateuze servers, krijgen een onderscheiding.

Dit jaar staat Barclays bovenaan de lijst succesvolle bestrijders van ongebruikte servers. De financiële instelling wist 9124 servers die zonder doel draaiden, op te sporen en af te schakelen. Daarmee bespaarde Barclays op jaarbasis ongeveer 2,5 megawatt, of in energieprijzen van 2013 4,5 miljoen dollar.

Barclays was vorig jaar overigens ook al erg effectief in het opruimen van comateuze servers. Toen schakelde het 5515 ongebruikte servers af.

Meer voordelen dan een lagere energierekening

Ondanks het goede voorbeeld van Barclays en onder andere Sun Life Financial en hostingbedrijf Corespace is er nog een lange weg te gaan, denkt Uptime Insitute. De belangrijkste reden is dat niemand zich verantwoordelijk voelt voor in onbruik geraakte servers. Dat geldt zeker voor organisaties waar de IT-afdeling de elektriciteitsrekening niet betaalt, stelt Uptime Institute.

Alleen al de energiebesparing bij Barclays laat zien dat dat onverstandig is. Maar de voordelen gaan verder. Met het verwijderen van de 9124 servers spaarde Barclays 588 server racks en de bijbehorende opstelruimte uit, bespaarde het zo'n 1,3 miljoen dollar per jaar op hardware-onderhoudskosten en maakte het 20.000 netwerkpoorten en 3000 Storage Area Network-poorten vrij.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in