Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens John Verwaaijen

Het Nationaal Cyber Security Centrum vindt dat de geüniformeerde broeders te hard van stapel lopen en adviseert nogal ‘opendeurig’ voorzichtig te zijn met sites en links die onbekend of onbetrouwbaar zijn. Ik weet niet precies hoe je dat aan een site of een link kunt zien, maar dat terzijde.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ik durf u te voorspellen dat - waar het nu nog alleen om Internet Explorer gaat - we binnenkort te horen zullen krijgen dat ook Firefox, Safari en Chrome zo lek zijn als een mandje. Het hele fenomeen webbrowser is feitelijk iets uit het stenen tijdperk van het internet. En successievelijk komen alle zwakke plekken en lekken naar buiten die in de begintijd van internet zijn ontwikkeld op basis van wederzijds vertrouwen – iets dat in deze tijden van welig tierende en almaar grimmiger wordende cybercrime ondenkbaar is. Nu is de webbrowser dus aan de beurt.

Wat nu? Veel toepassingen, ook bedrijfsmatige, zijn volledig afhankelijk van Internet Explorer, sommige van andere nog niet gekraakte browsers. De stand van de technologie maakt het echter mogelijk ook zonder browser te werken, bijvoorbeeld via rich internet applications (RIA). Door daar gebruik va te maken verdwijnt de noodzaak om in de bedrijfsapplicatie afhankelijk te zijn van een component van een derde partij. En dat geeft aanmerkelijk meer grip op de security.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in