Overslaan en naar de inhoud gaan

Big data-hype zorgt niet voor enorme groei

De wereldwijde markt voor Business Intelligence (BI) en data-analyse is in 2013 niet geëxplodeerd, ondanks de enorme hype rondom big data. De markt groeide het afgelopen jaar met 8 procent tot 14,4 miljard dollar, becijferde onderzoeksbureau Gartner.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Veelal nog in verkennende fase

Slechts 8 procent van de organisaties die Gartner ondervroeg heeft het afgelopen jaar een big data-project uitgerold, terwijl 57 procent dit nog onderzoekt of aan het plannen is. Verder valt op dat de vier grote spelers op het gebied van Business Intelligence (BI) – SAP, Oracle, IBM en SAS Institute – minder hard groeiden dan het marktgemiddelde. Partijen als Jaspersoft en Pentaho groeiden juist relatief snel, omdat zij volgens Gartner in staat zijn om goedkopere alternatieven te bieden.

Data discovery is hot

Daarnaast worden tools voor data discovery zoals die van Tibco Spotfire en Tableau steeds vaker gebruikt. Deze oplossingen zorgen ervoor dat gebruikers op een eenvoudige manier door datasets kunnen bewegen. Ook grote BI-spelers werken aan datadiscovery-oplossingen, waardoor de concurrentie op deze markt groter is geworden.

Ook cloud-based BI wint aan aandacht, volgens Gartner. Ook al is het nog maar goed voor 4 procent van de markt, de groei bedroeg in 2013 maar liefst 42 procent. Vooral kleine bedrijven zouden oren hebben naar cloudoplossingen om zo geavanceerde dingen te kunnen doen met big data en data-analyse.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in