Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio Eindhoven zet hightech-sector in spotlights

Het thema van DTW (van 18 tot en met 24 mei) is dit jaar ‘Week of Wonders’. Tijdens het evenement zijn de laatste technische snufjes en slimme producten te zien. Daarnaast wordt duidelijk welke mogelijkheden Brainport te bieden heeft wat betreft opleidingen, onderzoek en werk. De week wordt op 19 mei officieel geopend door minister Kamp, tijdens het ‘Smart meets Smart’ event.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Brainport Regio Eindhoven biedt tijdens deze dagen zo’n 50 activiteiten. Er zijn onder meer seminars, workshops, lezingen, en meeloopdagen. De evenementen vinden onder meer plaats onder De Lichttoren, op de High Tech Campus Eindhoven, de Automotive Campus te Helmond en nog veel meer aansprekende locaties in de regio. Met evenementen als Night of the Nerds, Quiz Night XL, DTW Youth Quiz, Talent meets Top en de Eureka! Cuphoopt de organisatie duizenden deelnemers te trekken die hun kennis op de proef willen stellen en de handen uit de mouwen willen steken.

WOW-factor

Tijdens de ‘Week of Wonders’ kan het publiek, samen met professionals, studenten, scholieren en andere techniekliefhebbers, kennismaken met – zoals de organsatie het zelf noemt – de WOW-factor van technologie. De afsluitende High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 24 mei biedt een kijkje in de keuken van bedrijven en laboratoria die normaal voor het publiek gesloten zijn. In de regio Brainport zijn zeven ‘hotspots’, bereikbaar met gratis busvervoer, waar de laatste technologische ontwikkelingen zijn te zien op het gebied van gezondheidszorg, mobiliteit, energie, materialen en voedselproductie. Zo kan het publiek kennis maken met Stella, de eerste gezinsauto op zonne-energie, of de operatierobot waarmee chirurgen vijf keer preciezer kunnen opereren dan met hun eigen handen.

Ook voor investeerders

Dit jaar is Brainport Regio Eindhoven door Financial Times bestempeld als topregio met het beste investeringsklimaat in Europa, na Londen en Helsinki. Het DTW-programma biedt aansluitend hierop ook op zakelijk vlak een aantal events zoals de Venture Day (investeerders maken kennis met select aantal kansrijke startende en groeiende ondernemingen), de kick-off meeting van NextOEM (hightech accelerator programma voor kansrijke technologiebedrijven in de regio) en kennisbijeenkomsten rond thema’s als ‘Innoveren met de juiste strategie’.

Landelijke High Tech Ontdekkingsroutes

Aan de Dutch Technology Week doen ook toptechnologiebedrijven uit Twente en Drachten mee. Zij zijn op 24 mei ook open voor het publiek wanneer de High Tech Ontdekkingsroute wordt gehouden. De vijf speerpuntsectoren in de regio Brainport zijn High Tech Systems & Materials, Food, Automotive, Lifetec en Design.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in