Overslaan en naar de inhoud gaan

Top Microsoft opnieuw aan het schuiven

Leblond was in het oude team verantwoordelijk voor Windows Store en Cloud Services voor Windows 8. Hij is met een dienstverband van 25 jaar een echte oudgediende. Hij werkte ruim 20 jaar voor de Office-divisie en verhuisde tegelijk met Stephen Sinofsky naar de Windows-divisie. Daar brachten zij eerst het succesvolle Windows 7 uit, twee jaar later gevolgd door het met veel kritiek omgeven Windows 8. Sinofsky stapte gelijk op na de introductie van Windows 8.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Leblond zegt nu in een interne mail met pijn in het hart afscheid te nemen van Microsoft, maar heel enthousiast te zijn over wat voor hem in het verschiet ligt.

Wapenfeit

De nieuwe Microsoft-CEO Satya Nadella zette na zijn aantreden een koers in die ver staat van wat velen bij Microsoft jarenlang als heilig ervoeren. Zo krijgt Windows duidelijk niet meer de centrale plek in de ontwikkeling en zet Nadella veel meer in op cross-platform toepassingen en cloud. Het eerste wapenfeit daarbij was dat deze week de Office-suite voor de Apple iPad uitkwam, dus eerder dan voor de Windows 8 Modern-interface. Dat was onder Steve Ballmers regime ondenkbaar.

Nadella heeft ondertussen 3 nieuwe topfuncties ingevuld. Scott Guthrie, tot nog toe verantwoordelijk voor Windows Azure, neemt Nadella's vorige functie over als executive vice-president Cloud & Enterprise. Phil Spencer gaat leiding geven aan de Xbox-divisie. Nadella kondigde verder aan dat Stephen Elop, de voormalige Nokia-baas, deze functie mag voortzetten in Microsoft-verband zodra de overname van de smartphonedivisie van Nokia is afgerond. Naar verwachting zal dat deze maand zijn. Elop wordt dan executive vice-president van het Devices-bedrijfsonderdeel. Daarbij gaat hij nauw samenwerken met de Xbox-divisie.

Morgen start de jaarlijkse BUILD-ontwikkelaarsconferentie van Microsoft, waar Nadella en zijn nieuwe top meer duidelijkheid geven over de te volgen strategie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in