Overslaan en naar de inhoud gaan

MariaDB Enterprise verenigt SQL en NoSQL

NoQSL is vooral populair doordat organisatie er makkelijk grote hoeveelheden data mee kunnen verzamelen die afkomstig zijn van een groeiend aantal mobiele apparaten en clouddiensten. De architectuur van NoQSL kan veel flexibeler dan SQL omgaan met grote hoeveelheden gegevens en laat zich makkelijk uitbreiden. SQL heeft echter een betrouwbare en consistente structuur en is daarom onderdeel van heel veel toepassingen bij grote organisaties.
MariaDB
© MariaDB
MariaDB

SkySQL heeft nu de twee typen databases geïntegreerd, waarbij de eigen MariaDB SQL database samenwerkt met de Apache Cassandra NoQSL database. Door toevoeging van de Cassandra Storage Engine verschijnen kolommen (columns) uit Cassandra nu als tabellen (tables) in MariaDB. Het is mogelijk gegevens in deze tabellen te plaatsen en de data weer te selecteren. Ook is het mogelijk combinaties te maken van gegevens die in Cassandra staan en die in MariaDB zijn opgeslagen.

Volgens SkySQL is dit een oplossing voor het gat tussen de twee typen data-opslag dat veel te lang heeft bestaan. Het bedrijf brengt de nieuwe functionaliteit uit met de nieuwe versie MariaDB 10 Enterprise en Enterprise Cluster. Beide varianten zijn gebaseerd op MySQL. MariaDB is bovendien veel sneller dan voorgaande versies, onder meer vanwege de mogelijkheid tot parallelle replicatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in