Overslaan en naar de inhoud gaan

Ballmer twijfelt aan nieuwe rol

Steve Ballmer twijfelt openlijk hoe lang hij nog deel uitmaakt van de de board of directors van Microsoft. Hij kreeg een nieuwe functie nadat hij vorige maand als ceo het stokje overdroeg aan Satyam Nadella.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Ballmer vertelt in een interview met The Wall Street Journal dat hij zich anders voelt in de directiekamer en ook veel stiller is dan voorheen. Hij geeft zijn nieuwe positie niet gelijk op, maar hoe lang hij nog aanblijft is onzeker, vertrouwde hij de Amerikaanse zakenkrant toe. Dat betekent dat hij op zoek is naar nieuwe activiteiten. Want zijn dagen slijten op een golfterrein, is niks voor hem, zegt hij in het interview. Ballmer is 58 en werkt al 34 jaar voor Microsoft.

Belemmering voor Nadella

In de maanden voordat hij zijn functie als ceo overdroeg aan Nadella werd er druk gespeculeerd of Ballmer direct afstand zou nemen van Microsoft. Hij zou een belemmering vormen voor de nieuwe koers die Microsoft zou moeten inslaan. Toch behield hij een plaats in de board om samen met Bill Gates de overgang naar de leiding onder Nadella te stroomlijnen.

Ballmer heeft nog altijd een fors belang in Microsoft en is met 4 procent van de aandelen in zijn bezit, op Gates na de grootste aandeelhouder. Doordat Gates elk jaar zo'n 80 miljoen aandelen verkoopt, kan Ballmer dit jaar de grootste aandeelhouder worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in