Overslaan en naar de inhoud gaan

SQL Server gaat ook 'in memory'

De productie van SQL Server 2014 heeft het stadium 'release to manufacturing' bereikt. Daarmee kan de nieuwe versie van Microsofts populaire database volgens de planning op 1 april aanstaande opgeleverd worden, meldt Microsoft-watcher Mary Jo Fole.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Verwerking van de gegevens van geheugens komt de laatste jaren steeds meer in zwang, nu het financieel haalbaar is om daarvoor geheugens te kopen met voldoende opslagcapaciteit. Eerder maakten onder andere SAP en Oracle dat al mogelijk. Het uitschakelen van het lees en schrijfverkeer naar harde schijven of andere externe opslagmedia levert enorme tijdwinst op. Met SQL Server 2014 kan een tijdwinst van een factor 30 worden geboekt als men gegevens 'in memory' verwerkt, claimt Microsoft. Daaraan dragen overigens ook wijzigingen in de structuur van de database bij die tot grotere efficiëntie bij het werken op multicoreprocessors leiden.

Betere aansluiting op Azure

SQL Server 2014 laat ook op tal van andere terreinen verbeteringen zijn, van beheer tot op het gebied van data mining. De nieuwe variant biedt ook betere aansluiting op Microsofts clouddienst Windows Azure, wat tot betere back-upmogelijkheden en snellere disaster recovery leidt. Overigens zijn de verbeteringen niet in gelijke mate over alle edities van SQL Server verdeeld. In memory-verwerking wordt bijvoorbeeld alleen geleverd bij de Enterprise-variant van SQL Server 2014.

Een volledig overzicht van de verbeteringen pre editie is te vinden op Microsofts Developer Network.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in