Overslaan en naar de inhoud gaan

China's grootste webbedrijf naar de beurs in VS

Volgens analisten heeft Alibaba een waarde van 153 miljard dollar (110 miljard euro), twee keer zoveel als eBay. De waarde van Amazon wordt geraamd op 171 miljard dollar. Het is niet bekend hoeveel Alibaba wil ophalen met de beursgang, maar het zou in potentie de grootste emissie kunnen zijn sinds Facebook in mei 2012 voor 16 miljard dollar naar de technologiebeurs Nasdaq werd gebracht. Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo bezit 24 procent van Alibaba.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Alibaba zag eerder af van een beursgang in Hongkong, vanwege onenigheid met de autoriteiten over de aandeelhoudersstructuur. Het is niet uitgesloten dat Alibaba alsnog een notering in Hongkong neemt, als er een akkoord kan worden bereikt met de beursautoriteiten van Hongkong over hoe bestuurders kunnen worden benoemd bij het bedrijf.

Volgens ingewijden heeft de beursgang van de grootste internethandelaar van China de codenaam Avatar. Mogelijk wordt deze maand al een aanvraag ingediend, aldus de bronnen.

Alibaba werd in 1999 opgericht door Jack Ma in zijn eigen appartement. Hij is inmiddels één van de rijkste personen van China met een geschat vermogen van 11,4 miljard dollar. Hij bezit 7,4 procent van Alibaba en heeft samen met zijn managementteam de controle over de onderneming. Alibaba deed in de afgelopen maanden nog verschillende overnames zoals het Chinese navigatiebedrijf AutoNavi en televisieproducent ChinaVision Media Group.

De waarde van het belang van Yahoo in Alibaba zou 37 miljard dollar kunnen bedragen, aldus kenners.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in