Overslaan en naar de inhoud gaan

127 miljard schade door malware in illegale software

Dat blijkt uit onderzoek van IDC en de National University of Singapore. IDC onderzocht 550 stuks illegale software afkomstig van internet , P2P-sites en CD’s die te koop werden aangeboden op straatmarkten. De National University of Singapore op zijn beurt voerde forensische analyses uit op 204 pc’s die gekocht waren bij reguliere aanbieders in 11 landen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Op deze pc's werd veel malware gevonden maar ook allerhande slinkse wijzigingen in de default instellingen voor de browser. Volgens de onderzoekers is de beste manier om geïnfecteerde software te vermijden A-merk computers te kopen of systemen aan te schaffen bij grote ketens. Opmerkelijk is dat 30 procent van de zakelijke gebruikers pc’s bij twijfelachtige verkopers aanschaffen. Voor consumenten geldt dit zelf voor 65 procent.

Eigen medewerkers

Bovendien brengt een groot aantal consumenten geïnfecteerde software mee van huis naar het werk. IDC schat dat zeker 20 procent van de illegale software in bedrijven afkomstig is van hun werknemers.

De schade die dit veroorzaakt, loopt in de miljarden. Volgens IDC gaat het bij consumenten om bijna 25 miljard dollar dit jaar. Dat bestaat uit de waarde van de uren die men kwijt is aan het afhandelen van de beveiligingsproblemen en de kosten die men moet maken om professionele IT’ers hiervoor in te schakelen. Daar bovenop komen uitgaven voor het vervangen van gestolen gegevens of het herstellen van een identiteit na identiteitsdiefstal.

Voor zakelijke gebruikers zijn de kosten nog veel hoger. IDC komt uit op het astronomische bedrag van 127 miljard dollar voor dit jaar. Dat gaat onder meer op aan arbeidskosten om beveiligingsproblemen te voorkomen, te vinden en te herstellen en aan ondersteuning door derden hiervoor. Daarnaast zijn er nog de productieve uren die verloren gaan voor werknemers door downtime en de investeringen die gedaan moeten worden om verdwenen gegevens op te zoeken en opnieuw te installeren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in