Overslaan en naar de inhoud gaan

Patchen is het halve beveiligingswerk

Dat concludeert Simon Edwards van Dennis Technology Labs uit een test van de toegevoegde waarde van anti-malwaresoftware.
lek

De test wijst uit dat gebruik van anti-malwaresoftware zeker te adviseren is. Maar opmerkelijk genoeg bleek alleen al het werken met een up-to-date-versie van Windows 7 een derde van de malware die Edwards op zijn systeem losliet te neutraliseren. Wie hetzelfde zou doen met de andere kwetsbare componenten op zijn systeem, zoals Adobe-software en Java, kan die score ongetwijfeld nog aanmerkelijk verbeteren.

Anti-malwaresoftware moet

Een derde is natuurlijk niet genoeg om veilig te zijn. Gebruik van anti-malwaresoftware is dus zonder meer te adviseren. Maar ook dan is zonder uitstel aanbrengen van beschikbare patches een goede strategie, constateert Edwards, vooral wanneer het anti-malwareproduct steken laat vallen. De score van Microsoft Essentials bijvoorbeeld verbetert van 61 procent op een ongepatcht systeem naar 82 procent op een gepatcht systeem. Gemiddeld is de winst wel een stuk kleiner: consequent patchen voegt 4 procent toe aan de gemiddelde score van de anti-malwareproducten.

Edwards nam een negental anti-malwareproducten de maat via een ingewikkeld scoremechanisme. Norton Internet Security bleek het meest effectief, op de voet gevolgd door ESET Smart Security 7. Ook de andere beveiligingsproducten scoren hoog, al valt wel op dat het in Nederland dominante McAfee niet in de top vijf zit. De volledige resultaten zijn vervat in het rapport Windows Updates vs. Web Threats, How well do Windows updates protect against malware?

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in