Overslaan en naar de inhoud gaan

Neelie Kroes pleit voor eind aan roaming-gekte

De EU heeft, als een speciale aflevering van de Eurobarometer, het gebruik van sociale media in kaart laten brengen. Met als conclusie dat bezitters van een smartphone in het buitenland veel minder twitteren, facebooken en dergelijke. Er is alleen gekeken naar het gedrag bij afwezigheid van een wifi-netwerk. Zodra een gratis wifi beschikbaar is, wordt er wel volop gebruik gemaakt van sociale netwerken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het gaat om 80 procent van de telefoonbezitters, 20 procent geeft aan dat de telefoon nooit voor sociale media wordt gebruikt.

Afschrikkende hoge tarieven

Zonder wifi is de bezitter van een smartphone aangewezen op het mobiele net. In een ander land moet daarvoor stevig worden betaald, de gewone kosten worden opgehoogd met een roamingtarief. Die kosten schrikken menig gebruiker af. Kroes voert al jaren een strijd tegen deze hoge tarieven.

Gemiste inkomsten

Als reizigers binnen de EU in het buitenland geen gebruik maken van het telefoonnet, lopen de exploitanten van die netten ook inkomsten mis. Er is becijferd dat elk jaar zo'n 300 miljoen gebruikers van een smartphone hun toestel uit laten staan. Bijna de helft van de gebruikers (47 procent) laat het uit zijn of haar hoofd om in een ander Europees land sociale media te gebruiken. Hier onder de resultaten van de antwoorden op de vraag: "Als u in het buitenland bent, gebruikt u dan sociale media"?


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in