Overslaan en naar de inhoud gaan

SURFsara krijgt gloednieuw datacentrum

Het datacentrum komt op de plek waar nu al het huidige AMS01 datacenter staat. SURFsara-directeur Anwar Osseyran en TelecityGroup-directeur Alexandra Schless hebben daartoe vandaag een contract getekend. TelecityGroup gaat de locatie vernieuwen en uitbreiden zodat deze voldoet aan de modernste eisen die de geavanceerde reken- en opslagfaciliteiten van SURFsara vereisen.
Datacentrum
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

Zo komt er extra aandacht voor efficiënte koeling en lage latency door de inzet van toonaangevende datacenter-infrastructuur. Ook heeft het nieuwe centrum meer mogelijkheden om snel in te springen op een toenemende behoefte aan reken- en opslagcapaciteit.

Tijdens de verbouwing blijft de winkel open

De nieuwe faciliteit komt in 2016 beschikbaar. SURFsara neemt in ieder geval twee verdiepingen er van in gebruik. Het hele datacentrum krijgt een capaciteit van 9 Megawatt en bij aanvang neemt SURFsara daar 1,8 van in gebruik.

Het huidige datacentrum AMS01 is ook in gebruik bij onder meer AMS-IX, NIKHEF en een aantal andere partijen op het Amsterdamse Science Park. Hoe het datacentrum blijft functioneren tijdens de verbouwingen, wil Telecity niet kwijt. "Het is nog te vroeg voor dergelijke uitgewerkte plannen", zegt de woordvoerder. "Klanten hebben de garantie van SLA's en zullen tijdig geïnformeerd worden over de voorgenomen plannen."

Volgens Axel Berg, manager Data & Cloud Services van SURFsara gaat verbouwing en verhuizing in fasen: “Uiteraard zorgen we ervoor dat de continuïteit van onze dienstverlening daarbij zo goed mogelijk gewaarborgd blijft en onze klanten zo min mogelijk hinder ondervinden van de verhuizing van apparatuur.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in