Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzet Cisco daalt fors

De cijfers die Cisco gisterenavond presenteerde waren een fractie beter dan waar analisten op hadden gerekend. Cisco dan ook al eerder gewaarschuwd de eigen verwachtingen naar beneden bij te stellen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De omzet over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uiteindelijk uit op 11,2 miljard dollar, 7,5 procent minder dan de 12,1 miljard die Cisco in het tweede kwartaal van 2013 kon bijschrijven in de boeken. De winst (GAAP) kwam uit op 1,4 miljard dollar, tegen 3,1 miljard dollar in het vergelijkbare kwartaal vorig jaar.

De omzet uit de verkoop van netwerkapparatuur daalde maar liefst 10 procent. Deze activiteiten waar het bedrijf groot mee is geworden, zijn nog altijd goed voor net iets meer dan de helft van de totale omzet van Cisco.

Ceo John Chambers toonde zich desondanks tevreden dat in ieder geval de verwachtingen zijn uitgekomen. Hij wijst er op dat de financiële grondslag van het bedrijf op orde is en er een robuuste strategie voor de nabije toekomst ligt. Cisco maakt vorderingen met de transitie die nodig is om in te kunnen spelen op de technologische veranderingen rond cloud, beveiliging en video. "Het Internet of Everything wordt steeds belangrijker voor bedrijven, steden en landen", zegt Chambers. Cisco heeft een unieke positie om klanten daarmee te helpen.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in