Overslaan en naar de inhoud gaan

Probleem gebroken iPhone-glas lijkt opgelost

Dit 'Sapphire'-glas wordt algemeen gezien als vrijwel onbreekbaar. Apple wil dit glas laten maken in de fabriek in Arizona, waar het bedrijf in november nog 580 miljoen dollar in investeerde. BGR zegt over aanwijzingen te beschikken dat Apple proeven doet met smartphones waarbij dit glas ook voor het scherm is gebruikt. Mogelijk worden daar zelfs lichtgevoelige delen in aangebracht bedoeld om de telefoon tijdens het gebruik bij te laden met omgevingslicht.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple-ceo Tim Cook heeft in een interview met nieuwszender ABC in bedekte woorden toegegeven dat het glas uit de fabriek in Arizona binnenkort veel meer toepassingen krijgt, maar hij wilde niet zeggen waar dan aan gedacht moest worden.

Nog geen assemblage in de VS

Uit gegevens waar 9to5Mac over beschikt blijkt dat de fabriek in Arizona al in februari klaar is om op te starten. In de documentatie over de fabriek staat dat alle producten geëxporteerd zullen worden en wereldwijd verkocht. Dat duidt er op dat Apple nog niet klaar is voor de volledig assemblage van zijn eindproducten in de Verenigde Staten. Apple heeft eerder bekend gemaakt weer meer productie naar de Verenigde Staten te willen halen. Ook Apples belangrijkste assemblagepartner Foxconn heeft blijk gegeven fabrieken in de VS te willen openen.

In de documenten met betrekking tot de fabriek in Arizona staat verder dat het productieproces een 'kritisch nieuwe subcomponent van Apple Products" oplevert, zonder verder in te gaan in welke Apple-producten het halffabrikaat wordt verwerkt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in