Overslaan en naar de inhoud gaan

Oude wifi vormt blok aan been voor innovatie

De standaarden waar aan moet worden voldaan om een certificering van de Wi-Fi Alliance te krijgen vereisen dat nieuwe de technologie ook de oude technologie blijft ontsluiten. Zo moeten de nieuwste protocollen zoals de 802.11ac met snelheden tot bijna 7 gigabtye per seconde worden geïmplementeerd met protocollen van voor de eeuwwisseling. Toen was het draadloos verkeer met een snelheid van 1 tot 2 Mbps nog een wonder van snelheid.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De oude protocollen zijn niet alleen veel trager maar springen ook nog eens kwistig om met de beschikbare capaciteit op de schaarse kanalen waardoor nieuwe technieken er last van hebben. Inmiddels is er echter niet veel apparatuur meer die nog uitsluitend de oude protocollen gebruikt.

Twee trajecten voorgesteld

Technici bij Cisco pleitten daarom nu voor het afschaffen van die verplichting ook de oudste protocollen 802.11 -1997 en 802.11b te ondersteunen. Er zouden twee certificeringstrajecten moeten komen, waarbij de een zich richt op de innovatie ene ander zorgt dat ook de oude protocollen nog bruikbaar blijven. Kritiek op het voorstel is er ook: Critici werkend aan The Internet of Things, willen juist transmissieprotocollen die zo zuinig mogelijk zijn; de transportsnelheden zijn dan van ondergeschikt belang.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in