Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple boekt recordomzet

Het Amerikaanse technologieconcern maakte maandag meerdere records bekend. Zo verkocht het bedrijf in de laatste 3 maanden van het vorige kalenderjaar 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads. Een jaar eerder bracht Apple 47,8 miljoen van zijn smartphones aan de man en 22,9 miljoen van zijn tablets. Ook de verkoop van Macs nam toe, van 4,1 miljoen tot 4,8 miljone stuks.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple rekent voor het tweede kwartaal op een omzet tussen 42 en 44 miljard dollar en een bruto winstmarge van 37 à 38 procent. In het afgelopen kwartaal daalde de marge tot 37,9 procent van 38,6 procent een jaar eerder.

Verkoop iPhones viel tegen

De omzet was iets hoger dan de 57,5 miljard waarop analisten in doorsnee rekenden. De prognose voor het tweede kwartaal was echter lager dan het gemiddelde van 46,1 miljard die de marktvorsers in hun taxaties hadden staan. Ook de iPhoneverkoop in het afgelopen kwartaal viel enigszins tegen. In doorsnee rekenden 13 analisten op de verkoop van 54,7 miljoen stuks.

Apple liet zich niet uit over de omvang van de inkoop van eigen aandelen. Het bedrijf heeft al enkele maanden aan de stok met miljardair en actvistisch belegger Carl Icahn, die een verhoging van het aangekondigde inkoopprogramma ter waarde van 100 miljard dollar wil. Vorige maand zei Apple begin dit jaar te zullen melden of en hoe ze gehoor geven aan die oproep.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in