Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst kabelexploitant Ziggo omhoog

Over heel 2013 stegen de inkomsten met 1,8 procent tot 1,56 miljard euro. De jaarwinst verdubbelde bijna tot 347 miljoen euro.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Ziggo liet verder weten dat de overnamegesprekken met grootaandeelhouder Liberty Global nog altijd voortduren. Er zit voortgang in, maar dat wil nog niet zeggen dat het daadwerkelijk tot een overeenkomst zal komen, aldus de onderneming. De pas aangetreden topman René Obermann wilde in een toelichting op de cijfers niet ingaan op verdere vragen over Liberty Global, of over zijn eigen positie als het tot een overname komt.

Volgens Obermann groeit Ziggo in belangrijke marktsegmenten, zoals alles-in-eenpakketten en breedbandinternet. Er kwamen per saldo 19.000 klanten bij die zowel televisie als internet en vaste telefonie afnemen. Dat is volgens de Duitse bestuurder met name te danken aan de investeringen die Ziggo het afgelopen jaar deed om nieuwe klanten te lokken en bestaande vast te houden.

Het aantal mensen dat overstapte naar een andere provider lag in het vierde kwartaal lager dan een jaar eerder. Financieel directeur Bert Groenewegen noemde dat "een belangrijke verbetering''. Een van de hoofddoelen van Ziggo vorig jaar was het terugdringen van het aantal vertrekkende klanten.

Zakelijke markt is speerpunt

Dit jaar ligt de nadruk op een verdere groei van de omzet, met name in de mobiele en de zakelijke markt. Ziggo verwacht niet dat er op korte termijn veel zal veranderen aan de sterke concurrentie op de Nederlandse markt en blijft daarom flink investeren in de werving van nieuwe klanten en verbetering van de dienstverlening, met name in de eerste helft van het jaar.

De totale kapitaalinvesteringen komen naar verwachting uit op 370 miljoen euro, tegen 343 miljoen euro in 2013. Daardoor zal het bedrijfsresultaat in 2014 ondanks de hogere inkomsten ongeveer gelijk blijven aan het resultaat van 2013.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in