Overslaan en naar de inhoud gaan

Wifi-delenspecialist Fon innoveert met Facebook

Fon sloot daartoe een overeenkomst met Facebook en Qualcomm, waarbij het Spaanse crowdsourcing-initiatief de beschikking krijgt over 14 miljoen dollar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een voorbeeld van de diensten waar Fon aan werkt is een makkelijke inlog voor vrienden. Wie zijn netwerk deelt in een Fon-constructie zoals KPN, Ziggo en UPC die bieden of voorbereiden, kan anderen zonder invoer van wachtwoorden of codes toegang bieden tot het eigen wifi-netwerk. De gasten moeten dan wel zelf ook een Facebook-account hebben. De router herkent de Facebook-app op de meegebrachte apparatuur, doet een check of het Facebook-account valide is en stelt dan de verbinding open. Het uitwisselen van lange WPA-codes of al dan niet gênante wachtwoorden, behoort dan tot het verleden.

Qualcomm gaat de Fon-functionaliteit verwerken in de Atheros chipsets voor draadloze verbindingen. Qualcomm is een van de belangrijkste leveranciers van wifi-chips voor kleine routers. Bovendien staat een 'sociale muziek-router' van Fon op het programma. Volgens Fon moet deze router, die nog in de eerste helft van dit jaar beschikbaar komt, 'sociaal wifi' combineren met 'sociale muziek', zonder verder te omschrijven wat dat precies inhoudt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in