Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljardenboete dreigt voor Target om datadiefstal

Target meldde vorige week dat de betaalkaartgegevens van 40 miljoen klanten zijn gestolen. In de drie weken daarvoor zijn bij vrijwel alle vestigingen, de nummers van de betaalkaarten onderschept, de verloopdatum van de kaart en de beveiligingscode. Volgens de Amerikaanse wet staat er een boete van 50 tot 90 dollar op het laten compromitteren van persoonlijke gegevens van klanten. Maal 40 miljoen is dat dus in het ergste geval 3,6 miljard dollar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Criminelen wisten tussen 27 november en 15 december bij bijna alle vestigingen de betaalgegevens van klanten te onderscheppen. Het ging om namen van klanten, hun credit- of debitkaartnummer, de verloopdatum van de kaart en de CVV-beveiligingscode. In de VS werken veel betaalkaarten nog met magneetstrips, die veel makkerlijk te hacken zijn dan de chipcards die veel Europese banken gebruiken.

Target heeft inmiddels ook al een aantal rechtszaken aan de broek. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd zich niet aan de industriestandaarden te hebben gehouden op het gebied van databeveiliging. Een tweede aanklacht luidt dat Target geen goede beveiligingsprocedures had. Ook zou het bedrijf te lang gewacht hebben met het waarschuwen van de getroffen klanten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in